Stravný list a mesačné hospodárenie

Tlačová zostava 'Stravný list - Deň' - obsahuje údaje automaticky prenesené z ostatných častí modulu, preto je nevyhnutné ich mať správne nastavené a vyplňované.

Tlačové zostavy nájdete cez rolovacie menu v časti 'Vytlačiť'.
Konkrétnu tlačovú zostavu je možné vybrať aj následne v dialógovom okne.

Zostavy sa štandardne zobrazujú pre aktuálny deň.
V dialogovom okne je možné zmeniť deň alebo zadať dlhšie obdobie (políčka 'Za obdobie') => stravné listy pre jednotlivé dni sa potom nachádzajú za sebou a dajú sa teda tlačiť naraz.

ČO OBSAHUJE STRAVNÝ LIST

a) jedálny lístok - podrobnejšie pozrite Jedálny lístok - možnosti vytvorenia

b) stravníci - počty stravníkov pre jednotlivé jedlá - členenie podľa typu platiteľa (kategória stravníka) spolu s veľkosťou porcie (veková skupina)

c) vydané potraviny - položky zadané na dokladoch Výdajka pre daný deň

d) rekapitulácia - normované a skutočné náklady, ich rozdiel v daný deň a prevarenosť (kumulovaný rozdiel)
Viac - Normované náklady - surovinový limit

* v prípade hromadných akcií musia byť objednávky vytvorené cez stravníkov - kvôli správnej výške surovinového limitu aj prevarenosti (Hromadní stravníci v školskej jedálni)



Pre správne hospodárenie si na na začiatku každého školského roka nastavte počiatočný rozdiel; v prípade že je nulový, zadajte aj nulu.
Ako zadať počiatočný rozdiel pre finančné hospodárenie

Stravný list je možné vytlačiť alebo uložiť do súboru v .pdf formáte.

ODDELENÉ HOSPODÁRENIE

Ak máte rôzne skupiny stravníkov, pre ktorých potrebujete viesť oddelené hospodárenie (napr. dietetici, športovci, ...), musíte:

-> mať nastavené normovacie skupiny Normovacie skupiny - pre oddelené normovanie surovín alebo oddelené finančné hospodárenie
-> vytvárať samostatné výdajky pre jednotlivé normovacie skupiny a na každej výdajke zvoliť normovaciu skupinu
-> nastaviť samostatne počiatočný limit pre hospodárenie pre každú normovaciu skupinu
Ako zadať počiatočný rozdiel pre finančné hospodárenie

=> takto budete mať oddelené stravné listy pre každú skupinu stravníkov

Pokiaľ potrebujete oddelene hospodáriť pre jednotlivé jedlá, je nutné robiť samostatné výdajky pre jednotlivé jedlá a tiež nastaviť aj počiatočný rozdiel pre jednotlivé jedlá.


Ak máte nastavené normovacie skupiny, v hornom menu tlačovej zostavy sa bude nachádzať výber normovacej skupiny.



MESAČNÝ PREHĽAD HOSPODÁRENIA

Tlačová zostava 'Stravný list' je pre jednotlivé dni.
Ak potrebujete tlačiť mesačnú rekapituláciu hospodárenia, zvoľte tlačovú zostavu 'Prevarenosť' a zadajte požadované obdobie.




Pozrite si ďalšie návody pre modul Školská jedáleň:

Zoznam všetkých návodov pre modul Školská jedáleň