Hromadní stravníci v školskej jedálni

English Slovenčina

V systéme je možné na jedno konto nastaviť hromadne objednávky pre viac obedov (iných jedál dňa) a to aj pre rôzne kategórie stravníkov (iná veľkosť porcie, iná cena ...).


DVA ZÁKLADNÉ TYPY HROMADNÉHO STRAVNÍKA

Rôzne situácie v praxi sa dajú zhrnúť pod dva typy hromadného stravníka:

  • "jedna osoba s viac porciami"
    - konkrétny stravník
    - cieľom je, aby každému stačilo iba jedno edupage konto, kde si vie objednať viac porcií na ktorýkoľvek deň
    - zároveň má poplatky za všetky porcie v jednom konte a vie uhradiť jednou platbou všetky naraz
    Príklady: učitelia a dôchodcovia zvyknú odoberať obedy domov; niekedy aj stredoškoláci majú záujem o viacej porcií; kombinovaní dietetici s dotáciou

  • "akcia / iná škola"
    - nie sú podstatné konkrétne osoby
    - cieľom je, aby si jedáleň mohla zadať len počet porcií a mať rýchlo vynormované
    - platby za stravu sú spoločné (zvyčajne na faktúru)
    Príklady: maturitná komisia, športové hry na vašej škole,

  • VIAC TYPOV PLATITEĽA
    U jedného hromadného stravníka sa dá nastaviť viacej typov platiteľa = dajú nastaviť rôzne veľkosti porcie ako aj rôzne ceny za každú porciu




    POTREBNÉ NASTAVENIA pre hromadného stravníka

    1. zadefinujte si typy platiteľa

    Príklad na obrázku je pre situáciu, keď kuchyňa varí a vozí jedlo pre cudziu školu:

    2. vytvorte hosťovské konto

    3. otvorte kartu stravníka a zapnite 'Pokročilé pravidlá'

    4. v časti 'Prednastavené objednávky' pre konkrétne jedlo




    KDE SA NASTAVUJE POČET OBJEDNANÝCH PORCIÍ

    Reálny počet porcií pre každý deň sa zadáva v časti 'Jedlá stravníkov'
    -> treba kliknúť na políčko konkrétneho dňa
    -> v dialógovom okne zadať konkrétny počet pre každý typ platiteľa (veľkosť porcie) a menu (ak ponúkate viacej)




    ĎALŠIE - VOLITEĽNÉ NASTAVENIA - môžete/nemusíte využívať (podľa vašej konkrétnej situácie):

    5. počet stravovaných osôb

    6. cenníky - sú v nastaveniach modulu

    7. samostatné menu (výdajňa)

    8. predpis / faktúra

    9. normovacie skupiny


    NEZABUDNITE:

    ----------------------
    Zoznam všetkých návodov pre modul Školská Jedáleň