Čo je potrebné na konci mesiaca v sklade
ČO TREBA SKONTROLOVAŤ
-> v systéme musia byť zadané všetky príjemky a výdajky
-> musí byť dodržaná reálna časová následnosť (nedá sa vydávať zo skladu niečo, čo tam nie je)
-> na doklade v kolónke účtovný dátum - zadávajte reálny deň, ku ktorému sa príjem / výdaj viaže
... doklady sa dajú upravovať aj neskôr - zmeniť účtovný dátum; doplniť / zmazať položku; zmeniť množstvo / cenu
-> kontrolovať a opravovať treba od dokladu časovo najstaršieho
-> ak niečo dodatočne opravíte / zmeníte, treba následne pozrieť aj všetky súvisiace doklady - systém priamo v doklade pri položke upozorňuje na nesúlad ceny na prepojenom doklade (príjemka -> výdajka; príjemka <-> faktúra)
- najmä výdajky - lebo úpravou sa mohla zmeniť skladová zásoba a neskoršie výdaje môžu byť zlé
ČO MÔŽETE TLAČIŤ
- *** Inventúra - do systému zadávajte iba vtedy, keď ju robíte fyzicky (napr. na konci kalendárneho / šk. roka; pri podozrení na nesúlad fyzických zásob a stavu v systéme) alebo potrebujete urobiť opravu chýb v systéme
*** nie je nutné tlačiť, pretože obratová súpiska obsahuje aj stav zásob
UZAMKNUTIE MESIACA V SKLADE
- v hornom menu v záložke 'Nastavenia' -> 'Uzávierka' - môžete nastaviť dátum
- to zabezpečí, že nebude možné meniť staršie doklady (množstvo / cenu; opravovať chyby - ani cez automatické opravy)
- v prípade potreby úpravy starších dokladov si môžete dočasne zmeniť dátum v uzávierke
Doklady v sklade - uzamknutie voči zmenám na konci mesiaca
ĎALŠIE PODKLADY PRE EKONÓMKU
- pred odovzdaním sumáru nárokov na št. dotácie odporúčame najprv nároky na št. dotáciu skontrolovať, odladiť dochádzku a nakoniec ju uzamknúť (v module jedáleň)
Ako robiť mesačnú uzávierku pre dotácie k 'obedom zadarmo'
!!! pre prehľad poplatkov a prijatých platieb za stravu nepoužívajte modul platby
-> podrobné členenie poplatkov a platieb nájdete v module jedáleň - v časti 'Prehľady - Ceny'
---- tabuľka 'Ceny bez platieb' - obsahuje počet stravovaných osôb, počet objednávok ako aj predpis poplatkov a príspevkov - v členení na jedlo aj na réžiu
---- tabuľka 'Zaplatené stravníkom' - obsahuje prehľad finančných tokov (prijaté / vrátené peniaze) - rozčlenené na jedlo a réžiu
- podrobnosti k tabuľkám nájdete v návode
Mesačný prehľad pre školskú jedáleň - predpis poplatkov, príspevky, členenie úhrady poplatkov, koncový preplatok...
Poznámka pre CZ používateľov ku skladovému hospodárstvu
----------------------
Zoznam všetkých návodov pre modul Školská Jedáleň
English
Deutsch
España
Francais
Polish
Russian
Čeština
Greek
Lithuania
Romanian
Arabic
Português
Indonesian
Croatian
Serbia
Farsi
Hebrew
Mongolian
Bulgarian
Georgia
Azerbaijani
Thai
Turkish
Magyar